luni, 5 aprilie 2010

zbor cu easy glider

Sambata, 3 aprilie conjunctura a facut sa ma aflu la zbor in locurile in care mi-am facut mana cu easy gliderul acum fix 1 an. locul e oarecum deasupra dambului rotund, nu stiu al cui e terenul , dar panorama e minunata, a fost si un pic de vanticel.





asa, in film la minutul 1:25 se intampla ceva tare ciudat, EZ gliderul e atras puternic spre sol, cred ca e vorba de acei curenti ce se formeaza in spatele pantei, curenti utilizati de cei care practica DS (dynamic soaring), trebuie sa recunosc ca ma tenteaza DS-ul dar la noi in tara nu stiu unde am putea gasi asemenea pante. Aceiasi curenti sunt folositi si de catre albatros.

Teoria (si practica unora) spune ca zborul DS este dificil de facut cu aeromodelul, pilotul trebuind sa observe cele mai mici schimbari in atitutindea modelului pentru a-l putea indrepta spre zonele de interes, respectic in acei curenti, ce vor ajuta modelul sa acumuleze energie (viteza in cazul nostru). Cu un pilot dibaci, o panta optima, si un model evident rezistent se poate ajunge la viteze imposibil de imaginat cu un aeromodel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu